Verkkosivut ja julkaisujärjestelmä

Verkkosivut ja julkaisujärjestelmä

Mitä eroa on eri verkkosivujen julkaisujärjestelmillä

Verkkosivut voi toteuttaa monilla eri julkaisujärjestelmillä. Osa järjestelmistä perustuu avoimeen lähdekoodiin ja toiset suljettuun lähdekoodiin. Tyypillisesti suljetun lähdekoodin järjestelmistä maksetaan koodin omistajalle lisenssimaksua. Avoimen lähdekoodin järjestelmät ovat veloituksettomia.

Suosimme verkkosivutoteutuksissa avoimen lähdekoodin järjestelmiä

Maailmalla ylivoimaisesti suosituimpia avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmiä ovat WordPress ja Drupal. Muita avoimen lähdekoodin järjestelmiä ovat Joomla!, Typo3, eZ Platform ja SPIP. Keskitymme tässä vertailemaan kahta suosituinta järjestelmää ja syitä miksi suosittelemme asiakkaillemme eniten WordPress-vaihtoehtoa.

WordPress verkkosivut

WordPress -verkkosivut on avoimeen lähdekoodiin perustuva julkaisujärjestelmä, jonka vahvuuksia käyttävät lukuisat verkko- ja uutispalvelut. Syitä lisenssimaksuttoman WordPress sisällönhallintajärjestelmän suosioon on paljon.

  • Pohjautuu avoimeen lähdekoodiin
  • Yksinkertaisuus, vaivattomuus ja käyttettävyys
  • Laajennettavissa ja räätälöitävissä lukuisilla lisäosilla
  • Vahva kansainvälinen kehittäjäyhteisö kehittää alustaa jatkuvasti
  • Loistava hakukonenäkyvyys sekä tietoturva
  • Teknisesti huippuunsa optimoitu suorituskyky

WordPress alustana

WordPress

WordPressin avoin lähdekoodi mahdollistaa nopean ja vakaan kehityksen pitkälle tulevaisuuteen.
WordPress julkaisujärjestelmän hyvinä puolina mainittakoon sen tietoturvallisuus, pitkäaikainen kehityskaari ja helppokäyttöisyys.

WordPress kehittäjiä on kansainvälisesti miljoonia. WordPress kärsi aikaisemmin huonosta maineesta ja sitä pidettiin lähinnä blogijärjestelmänä. Tämä ei kuitenkaan enää päde. Noin 26% kaikista maailman verkkosivu- ja verkkokaupparatkaisuista on toteutettu WordPress julkaisujärjestelmällä sekä WooCommerce lisäosalla.

WordPress julkaisujärjestelmällä toteutetaan nykyään suuriakin sivustokokonaisuuksia. Suomessa Alma Medialla on käytössään WordPress:n multisite -toteutus. Kyseessä on Suomen suurin uutispalvelu. Maailmalla tunnetuimpia WordPress -sivustoja ovat TechCrunh, The New Yorker, BBC America, Sony Music ja Bloomberg Professional.

WordPress on laajennattavuudeltaan omaa luokkaansa. Alustan integroiminen muihin järjestelmiin on jopa vaivattomampaa kuin muissa CMS järjestelmissä. Olemme integroineet WordPress:n mm. PayTrailin, Netvisorin (laskutus järjestelmä) sekä useampaan toiminnanohjaus (ERP) järjestelmään.

WordPressin oma sisäänrakennettu rajapinta (API) antaa vapaat kädet myös ulkopuolisille integraatioille. Tällöin järjestelmän sisältöjä voidaan hallita muualta. Tälläiset Headless -toteutukset onnistuvat myös meiltä.

Drupal alustana

Drupal

Drupal on myös avoimen lähdekoodin alusta. Olemme matkan varrella toteuttaaneet useita sivustoja tämän alustan päälle. Drupal -järjestelmän kehityskaari on kuitenkin viime vuosina hidastunut. Kehittäjäyhteisö ei ole tuottanut järjestelmään jatkuvasti uusia moduuleita, näitä joudutaan toteuttamaan täysin räätälöityinä asiakkaiden tarpeisiin.

Drupal 7 on useilla sivustoilla alustana. Sen tuki kuitenkin loppuu kokonaan marraskuuhun 2021 mennessä.

Drupal 8 on julkaistu jo vuonna 2015, mutta siitä puuttuu edelleen käytetyimpiä moduuleita. Tällöin moduulit joudutaan toteuttamaan täysin custom -moduuleina, mikä nostaa helposti kehitettävän sivuston kustannuksia.

Drupal 9 on tulossa vuonna 2020, joka tulee pohjautumaan täysin aikaisempaan Drupal 8 versioon.

Kiinnostaako WordPress vekkosivut?

Ota meihin yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu asiakkaisiimme
Tutustu palveluihimme