Nettisivujen testaaminen

Mikä nettisivuissa toimii ja mikä vaatii parantelua

Nettisivujen testaaminen

digitaalinen_perusta_oddy tech

Nettisivujen testaaminen paljastaa parannuskohdat ja kehityskohteet

Nettisivujen testaaminen eli auditointi paljastaa, mikä sivuissa on hyvää ja mikä kaipaa parantelua. Ajamme sivuston useammasta auditointi-työkalusta läpi, jotta saamme kokonaiskuvan sivujen nykytilasta.

Päätös tehtävistä muutoksista on helppoa,  kun pohjalla on faktaa. Tyypillisesti auditointi paljastaa ongelmat sivuston latautumisnopeudessa, tietoturvassa, toiminnassa eri päätelaitteilla tai puutteellisen sisällön.

Palvelun hyödyt asiakkaalle

Nettisivujen testaaminen
Oddyn tekemänä

Testaaminen tarkoittaa nettisivujen läpikäyntiä sekä useammalla eri teknisellä työkalulla että niiden tarkastelua myös ihmissilmällä. Auditoinnin lopputulemana asiakkaan on helppo päättää mihin asioihin haluaa panostaa ja laittaa ne kuntoon. Tavoitteena on aina mahdollisimman hyvin toimivat nettisivut, jotta tuottavat yritykselle yhteydenottoja ja kauppaa.

Puolueeton näkemys sivujen toimivuudesta
Usea testi antaa laajan kokonaiskuvan
Päätökset faktaan pohjautuen
Mielipiteille faktaa tueksi
Kaikissa nettisivuissa on paranneltavaa
Mitä korjataan ja missä järjestyksessä

Käyttötapaukset

Testaamalla nettisivut selvitämme miten nopeasti sivut latautuvat käyttäjän koneelle tai puhelimelle. Nyrkkisääntö on että käyttäjä ei jaksa odottaa yli 3 sekunnin latautumista.

Yleisimpiä hidastavia tekijöitä ovat liian isot ja väärin pakatut kuvatiedostot, ylimääräinen koodi nettisivuilla ja hidas palvelinympäristö.

Tyypillisesti pakkaamme ja muokkaamme kuvat nopeasti latautuvaan muotoon. Korjaamme sivujen tietoturvaongelmat. Kerromme millaisella palvelimella nettisivujen kannattaisi olla ylläpidossa.

Monien yritysten nettisivuja käytetään nykyään 50% tietokoneilla ja 50% kännykällä. Mikäli sivut eivät ole responsiiviset, ne eivät mukaudu käyttäjän päätelaitteen ruudun mukaan. Pahimmillaan kännykällä joutuu ”selailemaan” sivua ruudun laidasta laitaan.

Nettisivujen saavutettavuudella tarkoitetaan niiden toimivuutta esimerkiksi näkörajoitteisten toimesta. Tietyt väriyhdistelmät eivät erotu toisistaan.

Nettisivujen merkitys yrityksen markkinoinnissa ja myynnissä on suuri. Huonosti toimivat sivut eivät anna hyvää kuvaa yrityksestä eivätkä ainakaan rohkaise olemaan yritykseen yhteydessä. Auditointi kertoo mikä sivuissa toimii ja mikä vaatii parantelua.

Testataan teidän nettisivut!

Pistä viestiä, niin laitamme asiat kuntoon!