Hybridisovellus on kustannustehokas

Hybridisovellus

Hybridisovellus toimii monella käyttöjärjestelmällä

Hybridisovellus on käyttäjälle kuin natiivisovellus, mutta se kehitetään täysin eri tavalla.

Tyypillisesti mobiilisovelluksia on kehitetty aina erikseen iOS ja Android -laitteille. Tällöin projektissa on kaksi erillistä polkua ja budjetti karkaa helposti korkeaksi. Lisäksi molemmat sovellukset vaativat oman jatkokehityksensä.

Hybridisovellus toteutetaan tekniikalla, joka mahdollistaa yhden ohjelmiston käyttämisen sekä iOS että Android -laitteilla.  Tyypillisesti käytämme ratkaisuun esimerkiksi avoimen lähdekoodin React Native ohjelmistokehystä. React Nativen avulla sovellus käännetään natiivisovellukseksi molemmille alustoille. Lopputulos on käyttäjän näkökulmasta vastaava kuin muutkin hänen käyttämänsä applikaatiot.

Valmis sovellus voidaan lisätä sekä App Store että Google Play -sovelluskauppoihin ja on ladattavissa sieltä samalla tavalla kuin natiivisovellukset.

Käyttämämme tekniikka mahdollistaa yhden kehitysprosessiin ja lopputuloksen joka julkaistaan sekä iOS että Android laitteille.

Hybridisovelluksen toteutus

Ensimmäisenä suosittelemme aina visuaalisen prototyypin tekemistä, jolloin sekä asiakkaalla että tekijöillä on yhteinen kuva lopputulemasta. Prototyyppi myös auttaa hahmottamaan lopputulosta jo ennen varsinaista koodaamista. Samalla päästään miettimään sovelluksen käyttöliittymää UI sekä kayttäjäkokemusta UX.

Kun prototyyppi on hyväksytty aletaan koodaamaan itse sovellusta. Koodaaminen tapahtuu sprinteissä, jolloin jokaisen kehitysvaiheen sälkeen käydään asiakkaan kanssa läpi toteutetut toiminnallisuudet. Tämä mahdollistaa myös muutosten tekemisen matkan varrella.

Julkaistavan version ollessa valmis lataamme sen sovelluskauppoihin. Yksi kehitetty sovellus toimii sekä iOS (iPhone ja iPad) että Android laitteissa.

Hybridisovelluksessa voi olla erittäin laajasti ominaisuuksia:

  • Rekisteröityminen
  • Kirjautuminen ja salasanan palautus
  • Kalenteritoiminto
  • Sovellusviestit (push -viestit)
  • Sijaintitiedon hyödyntäminen
  • Kameran, mikrofonin ja kaiuttimen huödyntäminen
  • Soitto ominaisuus
  • Tiedon hakeminen muista järjestelmistä
  • Omien tietojen ja salasanan vaihto

Tässä vain osa mahdollisista ominaisuuksista.

Kaikkiin toteutuksiimme kuuluu itse kehityksen lisäksi  projektinhallinta, testaus niin natiivilaitteilla kuin koneellisesti sekä sovelluksen julkaisun eri kauppoihin.

Kiinnostavatko hybridisovellusratkaisut?

Annamme ehdotuksemme yrityksesi digitaalisuuden kehittämiseen ILMAISEKSI.

Ota meihin yhteyttä!

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu asiakkaisiimme
Tutustu palveluihimme