Verkkoanalytiikka ja luovuus ruokkivat toisiaan

Verkkoanalytiikka

Verkkoanalytiikka – Vain mitattavia tuloksia

Verkkoanalytiikka kertoo palveluiden toimivuuden ja tekee tulokset näkyviksi. Google Analyticsin tarjoaman tiedon avulla voi toimintaa kehittää oikeaan suuntaan. Analytiikan tuottamissa tuloksissa ei ole mielipiteitä, ainoastaan faktaa. Toisaalta analytiikka tekee palvelun käytettävyyden tai ihmisten käyttäytymisen näkyväksi.

Verkkoanalytiikasta suuntaviivat liiketoiminnan kehittämiseen

Analytiikkaa ei kannata pelätä tai sivuuttaa, vaikkei se itselle olisikaan tuttua. Hienointa analytiikassa on se, että se on totta! Mittaaminen ja tulosten todentaminen analytiikan, kuten Google Analyticsin, avulla on järkevä tapa kehittää toimintaa oikeaan suuntaan. Oikein määritettynä analytiikka mittaa liiketoiminnan kannalta oikeita asioita. Analytiikan hyvä tulkinta taas antaa vastauksia, mihin suuntaan toimintaa tai palvelua kannattaa kehittää, on kyse sitten mainonnasta, sivuston sisällöstä tai vaikkapa verkkokaupan teknisestä kehittämisestä.

Oleellista on aina aloittaa tekeminen määrittelemällä toiminnalle selkeä tavoite ja mittarit. Näihin kannattaa käyttää hetki aikaa, sillä asettamalla väärät mittarit tuottaa organisaatio toiminnan kanalta vääriä asioita. Vanha viisaus sitä saa mitä mittaa toteutuu edelleen.  Tavoitteiden ja mittarien jälkeen on oleellista sopia miten kehitystä seurataan.

Tyypillisesti käymme asiakkaan kanssa keskustelun, minkä asioiden mittaaminen esimerkiksi heidän verkkopalvelussaan olisi järkevää, jotta verkkosivut tukisivat liiketoimintaa mahdollisimman tehokkaasti. Tämän jälkeen asiantuntijamme voivat asentaa mittauspisteet Google Analyticsiin. Voimme tarjota palveluna tulosten analysoinnin, raportoinnin ja seurannan sekä kehitysideoiden tuottamisen.

Toteutamme myös verkkoanalytiikan koulutuksia, käyttökoulutuksia sekä workshoppeja, jotta asiakkaiden oma osaaminen ja ymmärrys analytiikan tarjoamasta tiedosta kasvaisi. Voit tutustua koulutuksiimme tästä.

Kiinnostaako verkkoanalytiikka? Haluaisitko saada ammattilaisen arvion analytiikkanne tilasta?

Annamme ehdotuksemme verkkoanalytiikan tehokkaamasta hyödyntämisestä ILMAISEKSI.

Ota meihin yhteyttä!

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu asiakkaisiimme
Tutustu palveluihimme