Entistä monipuolisempaa mittausta

Google Tag Manager

Tiedä entistä tarkemmin mitä sivuillasi tapahtuu.

Google Tag Manager helpottaa verkkosivuston tagien hallintaa ja nopeuttaa erilaisten markkinointikampanjoiden käynnistämistä.

Verkkosivujen kehittäminen tiedon pohjalta sekä digitaalisen mainonnan kohdennettu tekeminen vaativat erilaisia työkaluja sivustolle. Nämä työkalut voidaan asentaa suoraan sivuston lähdekoodiin tai Google Tag Managerin kautta, jolloin lähdekoodiin ei tarvitse koskea. Tyypillisiä työkaluja, joita yritykset käyttävät ovat Google Analytics, muut analytiikkatyökalut, Facebook -pikseli, LinkedIn -pikseli, konversiopisteet, retargetointi pisteet. Google Tag Manager helpottaa verkkosivuston tagien hallintaa ja nopeuttaa erilaisten markkinointikampanjoiden käynnistämistä.

Ihan jokaiselle verkkosivustolle kannattaa asentaa vähintään kävijäseuranta ja tämä vaatii jo yhden tagin asentamisen. Samalla vaivalla lisätään Google Tag Manager ja sen jälkeen pystytään hallinnoimaan sivuston tageja kootusti.

Mitä ovat tagit?

Tagit ovat pieniä koodinpalasia, jotka asennetaan verkkosivujen lähdekoodiin. Ne eivät näy sivustokävijälle suoraan verkkosivuilla, vaan ne saadaan näkyviin tutkimalla sivuston lähdekoodia. Tageja on monenlaisia, mutta yleisimmät käyttötarkoitukset ovat tiedon lähettäminen ja tiedon tallentaminen kävijän selaimeen.

Miksi Google Tag Manager?

  1. Tägittämiseen liittyvät virheet vähentyvät merkittävästi Tag Managerin avulla. Kun Tag Manager on kerran asennettu oikein on tämän jälkeen helppoa asentaa myös kaikki muut tagit oikein.
  2. Sivuston nopeuden parantuminen on yksi keskeisimmistä Tag Managerin hyödyistä. Tag Managerin avulla tägien päällekkäisyyksiä ei tule ja selvitään myös mahdollisimman vähäisellä määrällä latauspyyntöjä, eikä hidasteta turhaan koko verkkosivustoa.
  3. Tägien muokkaukset ja uudelleenasentamiset helpottuvat, kun jokaista tägiä ei tarvitse lisätä sivuston lähdekoodiin teknisen ylläpitäjän toimesta, vaan muokkaukset onnistuvat, kun on Tag Manageriin tunnukset.

Palvelumme Google Tag Manageriin liittyen

  • Käyttöönotto ja käytön opastus
  • Hallinnointi ja jatkuva ylläpito
  • Koulutus

Kiinnostaako Google Tag Manager? Haluaisitko saada ammattilaisen arvion yrityksesi digitaalisen markkinoinnin tilasta?

Annamme ehdotuksemme yrityksesi digimarkkinoinnin kehittämiseen ILMAISEKSI.

Ota meihin yhteyttä!

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu asiakkaisiimme
Tutustu palveluihimme