Yrityksen sisäinen viestintä on aina ongelma

Katsotpa minkä tahansa kokoisen yrityksen tekemää tutkimusta henkilöstölle, nousee aina esille yksi selkeä kipupiste. Sisäinen viestintä! Joka kerta kuulee palautetta; ”En ole koskaan kuullutkaan tästä!”, ”Missä tästä on kerrottu?”, ”Miksi saamme tietää asiasta vasta nyt?”.

Kuulostaako tutulta?

Ei hätää, tähänkin on olemassa toimiva ratkaisu. Ratkaisu ei tietenkään ole, että tiedotustilaisuudet, viikko- ja kuukausipalaverit ja muu yleinen viestintä lopetetaan. Luodaan teille intranet -palvelu. Kerätään sinne kaikki tärkeät tiedotettavat asiat, uudet tuotteet, markkinointi materiaalit, työkaytänteet ja henkilöstötiedot. Toki palvelusta pitää muistuttaa alussa monta kertaa, mutta kyllä porukka oppii sitä käyttämään ja löytämään etsimänsä tiedon.

Tekninen näkökulma

Palvelu on järkevintä rakentaa responsiiviseksi, jolloin sitä voi käyttää sekä tietokoneella että mobiililaitteella. Sisältöjä voidaan tuoda monista lähteistä, esim. HR-järjestelmästä, verkkosivuilta, CRM:stä, sosiaalisesta mediasta ja muista toivotuista palveluista. Palvelu vaatii kirjautumisen, jolloin tiedot ovat vain oman henkilöstön käytössä.

Kun suunnittelu tehdään huolella, mietitään mitä eri tarpeita sillä halutaan kattaa, miten sitä toivotaan käytettävän ja miltä sen halutaan näyttävän, voidaan näitä samoja teemoja höydyntää muissakin palveluissa. Vaikka verkkosivuja mietittäessä tai asiakkaille tarjottavaa extranet -palvelua tehtäessä.

Tässä prosessimme, jolla suunnittelemme prototyypin ja UI:n:

suunnitteluprosessi

Prototyypin toteutus

Yksi palvelu

Parhaimmillaan yrityksellä on YKSI palvelu. Se toimii kaikissa päätelaitteissa. Se palvelee kaikkia sidosryhmiä. Avoin väylä on potentiaalisille asiakkaille (verkkosivut), suljettu väylä on nykyasiakkaille (extranet) ja toinen suljettu väylä on omalle henkilöstölle (intranet). Kaikki samalla alustalla, yhteisellä ilmeellä ja toimintalogiikalla.

Ole rohkeasti yhteydessä, jos kiinnostuit asiasta! Katso löydätkö kalenteristani sopivan ajan, niin tavataan ja keskustellaan lisää!

Jukka Leino jukka.leino@oddy.fi tai +358 40 516 7612

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu asiakkaisiimme
Tutustu palveluihimme