Mitä opin lomalla?

Ajattelin aloittaa loman jälkeisen elämäni kirjoittamalla erilaisen blogin. Vilkaisu taustapeiliin on aina hyvästä ja sitten katse nopeasti etulasiin ja tulevaan.

Kyllä loma teki hyvää! Ensimmäisellä oikealla lomaviikolla tosin pää oli unohtunut vielä pyörittelemään työasioita. Siitä se irrottautuminen kuitenkin alkoi, siis työasioista. Loman alun vietimme vaimoni kanssa Vietnamissa, joka valikoitui kohteeksi useamman onnistuneen Thaimaan reissun jälkeen. Vaihtelu virkistää, myös lomakohteissa.

 

”Miksi kesällä niin kauas?”: kysyi anoppikin.

 

Jollain erikoisella tavalla lomapaikan ollessa täysin erilainen kuin mihin on tottunut, missä kaikki ei toimikaan totutulla tavalla ja monet itsestäänselvyydetkään eivät pidä paikkaansa, tulee todellinen irtautumisen tunne. Mikään ei viittaa tai pidä kiinni normaaleissa rutiineissa. Mieli alkaa pikkuhiljaa irroittautumaan arjesta ja lepäämään. Saa lyhyen hetken keskittyä vain perusasioihin; mistä ruokaa, onkohan vesi juomakelpoista, voiko noihin ihmisiin luottaa, miten ihmiset tässä maassa elävät ja mitkä asiat tekevät heidät onnellisiksi. Vaikka monilta vietnamilaisilta puuttui useita meille jokapäiväisiä asioita, puhtaat vaatteet, juokseva vesi, uudet puhelimet jne. he olivat onnellisia. Ei katkeria tai kateellisia, joka usein tuntuu leimaavan meitä suomalaisia, kun toisella on ja itseltä puuttuu.

 

Perspektiivin ottaminen vahvistaa käsitystä miten hyvin itsellä asiat ovat ja mistä kaikesta kannattaa olla tyytyväinen.

 

Jottei mene liian vakavaksi heti alkuun totean vain, että sain kevään aikana päähäni lisää harmaita hiuksia. Lieneekö ikä vai työtaakka;)

No, nyt päätin kuitenkin putsata pääni ja antaa uudelle kasvulle tilaa. Eli tervetuloa kasvu ja uudet mahdollisesti harmaatkin hiukset!

Menestyksekästä loppukesää ja alkavaa syksyä kaikille!

Jukka

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu asiakkaisiimme
Tutustu palveluihimme