Mitä menetät ilman digitaalisia ratkaisuja?

Suomalaisilla yrityksillä on huippu tuotteita ja ratkaisuja. On aina ollut, mutta liian usein tuudittaudutaan näiden taakse. Ajatellaan, että kyllä ne asiakkaat meidän tuotteet löytävät. Eivät ne valitettavasti itsestään löydä!

Oma intohimoni on auttaa yrityksiä tiukassa kilpailussa. Digitaalisuus ja sen ympärillä olevat mahdollisuudet ovat tulleet itselleni tutuiksi jo yli 13 vuoden ajalta. Toisaalta juuri tämä alue on heikoimmissa kantimissa monilla yrityksillä.

Ei haittaa vaikka digitaalisuus ja sen mahdollisuudet eivät ole tuttuja!

En koskaan halua viisastella osaamisellani ja saattaa asiakasta noloon tilanteeseen. Toinen asia jota vaalin, en käytä hankalia ja vieraita digitermejä ja lyhenteitä.

Mietippä seuraavaa

Olet päättävässä asemassa oleva henkilö, joka ei itse aktiivisesti käytä useita digitaalisia palveluita. Tähän näkemykseen pohjautuen, et koe perusteltuna tehdä näitä toimenpiteitä oman yrityksesi kohdalla. Olen pahoillani, tuo resepti ei ole voittava.

Otetaan asiakkaan näkökulma. Monet teidän nykyiset ja potentiaaliset asiakkaat ovat nuorempaa sukupolvea. Heille digitaalisuus on luontevaa ja useille jopa itsestäänselvyys. Jättäessäsi tekemättä digitaalisia ratkaisuja, jätät samalla palvelematta asiakaskuntaasi tai potentiaalisia asiakkaitasi.

Tässä on se hankaluus – teidän kilpailijanne voittavat pelin olemalla läsnä digitaalisissa kanavissa ja palvelemalla asiakkaita siellä.

70 % ostopäätöksestä tehdään digitaalisissa kanavissa, ennen myyjän kontaktointia

Tutkitaan, vertaillaan, selvitetään ja kartoitetaan.

Miksi teille ei tule uusia tarjouspyyntöjä tai kyselyitä teidän tuotteista ja palveluista, vaikka ne ovat aivan huippuja? Valitettavasti te ette päätyneet edes harkintalistalle, koska teitä ei löytynyt verkosta. Valikointi tehtiin niiden toimijoiden välillä, jotka tarjosivat tietoa ja ideoita niitä etsiville.

Rohkaisen ottamaan itseä niskasta kiinni ja ainakin selvittämään olemassa olevat mahdollisuudet! Miten digitaalisuus voisi auttaa teidän yritystänne?

Myös ELY kannustaa suomalaisia yrityksiä hakemaan kilpailuetua digitaalisuudesta. Ollessamme ELY:n virallinen puitetoimittaja voimme tarjota asiakkaillemme seuraavanlaisen 5 htp:n kokonaisuuden:

Taustatehtävät – näiden perusteella saamme hyvän kuvan asiakasyrityksen nykytilanteesta. Tämän jälkeen räätälöimme workshop sisällön vastaamaan asiakkaan tarvetta.

Workshop – näiden päivien aikana pureudutaan yrityksen mahdollisuuksiin tehostaa liiketoimintaansa digitaalisia ratkaisuja hyödyntämällä.

Loppuraportti – koostamme yritykselle selkeän ehdotuksen:

  • Mihin liiketoiminnan kohtiin digitaaliset ratkaisut toisivat hyötyä.
  • Miten tunnistetut asiat kannattaa priorisoida.
  • Millaisia säästöjä voidaan saada aikaan. Mikä olisi realistinen investointien suuruus, mikäli ehdotuksia lähdetään toteuttamaan

Kokonaisuus maksaa 6 000 € + alv, josta asiakkaan osuus on 1 500 € + alv ja ELY:n kompensaatio 4 500 € + alv.

Kiinnostuitko? Laita viestiä: +358 40 516 7612 tai jukka.leino(at)oddy.fi

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu asiakkaisiimme
Tutustu palveluihimme