Miksi alusta koetaan niin tärkeänä verkkopalveluissa?

Tässä taannoin juttelin tutun toimitusjohtajan kanssa, joka oli miettimässä uuden verkkopalvelun rakentamista. Keskustelu alkoi tutusti siitä, että hän oli miettinyt mille alustalle aikoisi verkkopalvelunsa rakentaa.

Tämä asia tuntuu nousevan jokaisen verkkopalvelun avainkysymykseksi, vaikka sitä sen ei tulisi olla. Verkkopalvelun alusta ei määrittele esimerkiksi verkkosivuston onnistumista kaupallisesti tai edes anna sille mahdollisuuksia onnistumiseen. Paljon enemmän verkkopalvelun onnistumiseen vaikuttaa se kuinka osaava ryhmä verkkopalvelua on rakentamassa. Avainkysymyksinä voisivat paremminkin olla, mitä sellaista sisältöä tarjotaan joka kiinnostaa asiakaskuntaa, miten projektissa hyödynnetään olemassaolevaa tietoa kävijöistä, miten myynnillinen ja markkinoillinen kanta otetaan huomioon sekä miten verkkosivusto tukee muita markkinointitoimenpiteitä kuten hakukonemainontaa.

Alustan pähkäilyn sijaan katse tulisikin kääntää siihen millaista sisältöä verkossa on ajateltu esitettävän sekä missä muodossa sisältöä esitetään (videona, kuvana vai tekstinä). Kun konsepti ja sisältö on mietitty, teknisien ratkaisujen tekeminen on huomattavasti helpompaa.

Miksi sitten alusta koetaan niin tärkeänä osana verkkosivustoa? Yksi vaikuttaja on varmasti alan kaupalliset toimijat. Alusta edellä on helppo myydä ja sitä on asiakkaan helppo kilpailuttaa.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu asiakkaisiimme
Tutustu palveluihimme