Kustannussäästöjä avoimesta lähdekoodista

Kuinka palvelut kuten Netflix pystyy tarjoamaan asiakkailleen palvelun jossa on saatavilla satoja sarjoja ja elokuvia niinkin edullisesti kuin 7.99 € kuukaudessa? Yksi selitys voi löytyä siitä että he rakensivat palvelun avoimen lähdekoodin päälle. Voiko avoin lähdekoodi siis olla avain kustannustehokkaaseen ohjelmistotuotantoon?

Avoin lähdekoodi on vapaasti käytettävissä ja muokattavissa kaikkiin tarkoituksiin.

Hyödyntämällä avointa lähdekoodia ohjelmistokehitysprojekteissa vältytään lisenssimaksuilta, jotka voivat olla kertaluontoisia tai käytön mukaan laskutettavia kuluja. Suljetuissa ohjelmistossa käyttöönotto voi useasti olla suoraviivaisempaa ja helpompaa. Jotta avoimen lähdekoodin ohjelmisto tuottaisi kustannussäästöä verrattuna lisenssituotteeseen vaatii se ohjelmiston toimittajalta osaamista ja kokemusta vastaavista ohjelmistokehitysprojekteista, jolloin avointa lähdekoodia voidaan hyödyntää tehokkaasti.

Avoin lähdekoodi tarjoaa kehittäjille mahdollisuuden ottaa nopeasti käyttöön hyväksi todettuja ratkaisuja sekä räätälöidä ohjelmistoa vapaasti tarpeisiin sopiviksi. Useasti avoimen lähdekoodin ohjelmistoissa on takana myös yhteisön tuki joka helpottaa kehitystyötä merkittävästi. Ohjelmistokehitysprojektin aikana tapahtuviin ongelmiin löydetään nopeasti ratkaisu yhteisöistä joissa joku toinenkin on useasti paininut samojen ongelmien äärellä.

Avoin lähdekoodi ei sido asiakasta tiettyyn toimittajaan

Avoimen lähdekoodin edut ovat asiakkaillekkin selkeät. Avoin lähdekoodi ei sido asiakasta tiettyyn toimittajaan suljetun lähdekoodin ansiosta vaan ohjelmisto on asiakkaan vapaassa käytössä. Toimittajan vaihtaminen on tällöin huomattavasti helpompaa kuin suljetun lähdekoodin tapauksessa. Ilmaisten avoimen lähdekoodin komponenttien ja ohjelmistojen hyödyntäminen ohjelmistokehitysprojektissa voi nopeuttaa prosessia merkittävästi koska kehittäjien ei tarvitse luoda kaikkea alusta alkaen. Valmiiden komponenttien ja ohjelmistojen hyödyntäminen voi tätä kautta tuottaa merkittäviä kustannussäästöjä.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu asiakkaisiimme
Tutustu palveluihimme