Ota yhteyttä

Millainen on koodari, devaaja tai kehittäjä?

Oddy Tech devaaja

Koodari, devaaja, kehittäjä, ohjelmistoarkkitehti?

Kaikilla tuntuu olevan oma näkemyksensä millainen ihminen se koodari, devaaja, kehittäjä tai ohjelmistoarkkitehti on. Voisiko kyseessä olla vain stereotyyppi?

Hiljainen nero, joka ei halua jutella kenenkään kanssa, paitsi Laravelista ja PHP:stä. Matemaattisesti erittäin lahjakas, mutta vain teoreettisessa matematiikassa. Lukee iltaisin kirjaa, joka on kirjoitettu vain 0:lla ja 1:llä.

Ei ole koiraa karvoihin katsominen

Todellisuudessa olisi sama jos myyjän voisi määritellä yhtä yksioikoisesti; tykkää puhua, valehtelee, tavoittelee vain omaa etuaan ja ainoastaan raha ratkaisee.

Molemmissa tapauksissa olet todella väärässä. Kaikkiin ammattiryhmiin mahtuu aivan erilaisia persoonia erittäin moninaisilla taidoilla.

Itselle kaikki osaajakunnat ovat ihmisiä ja persoonia, joilla on omat vahvuusalueensa

Jukka Leino

Viimeiset reilu neljä vuotta ovat olleet itselle erittäin opettavaiset, kun olen saanut työskennellä koodareiden, devaajien, kehittäjien ja ohjelmistoarkkitehtien kanssa. Kaikki osaajakunnat ovat ihmisiä ja persoonia, joilla on omat vahvuusalueensa. Paino sanalla persoonia. Tämä lähestymistapa on tarjonnut itselleni paljon ja olen saanut tutustua ihmisiin osaamisten takana.

Tutustu tarjoamiimme palveluihin

Koko porukkaa yhdistää kyky ratkaista mitä moninaisimpia ongelmia hyödyntämällä koodia. He siis kykenevät rakentamaan ohjelmiston, joka saadaan toimimaan halutulla tavalla ja tuottamaan toivottu lopputulema. Kyky jäsennellä tietoa ja muodostaa tilanteeseen sopiva ”malli” / ”ohjelma” on huikea. Ominaisuuksia joita nostaisin esille ovat: analyyttisyys, matemaattisuus, päättelykyky ja kokeilunhalu. Toki käytettävien järjestelmien tuntemus ja mahdolliset rajoitteet on myös tiedettävä.

Se osaamisesta ja sitten koodareiden persooniin

Uskomaton huumorimies. Totaalinen hulivili. Introvertti. Positiivinen. Ahkera. Peräänantamaton. Liiketoimintalähtöinen. Metsästäjä. Skeittari. Nöyrä. Lapsirakas. Moottoripyörä fanaatikko. Vaatimaton. Luontoihminen. Luotettava ystävä. Eläinrakas. Joustava. Reilu. Herkkä. Älykäs. Hyvä työkaveri.

Meidän työyhteisössä nämä asiat pääsevät nousemaan esille, ammatillisia taitoja unohtamatta. Olen todella ylpeä saadessani työskennellä tällaisten persoonien kanssa ja ratkoa yhdessä asiakkaidemme ongelmia ja tarpeita. On erittäin tärkeä tunnistaa persoonallisuudet ja tukea heitä omina itseinään. Erilaisten ihmisten kanssa pitää löytää tapa kommunikoida ja löytää ne toimintamallit, joilla yhteinen matka on molemmille osapuolille mielekästä.

Unohda stereotyypit. Tutustu ihmiseen ja hänen persoonaansa! Koodari, devaaja, kehittäjä ja ohjelmistoarkkitehti ovat paljon muuta kuin se mihin lokeroon olet heidät tietämättäsi asettanut.

Hyvä meidän porukka! Olen todella ylpeä teistä, teidän persoonista ja teidän osaamisestanne!

Tutustu lisää meihin

Lähetä viesti!
1
Voidaanko auttaa?
Hei!

Voidaanko auttaa?
Powered by